sobota, 13 lutego 2016

Ekologicznie i zdrowo

Dziś postanowiłam sporządzić sobie zdrowy kociołek warzyw. W zestawie dynia, cukinia, seler, pietruszka, marchew, pomidor , papryka, pieczarki, odrobina brokuła oraz natki pietruszki. Doprawiłam mieszanką przypraw i odrobiną czarnej soli. Gotowane w sosie własnym. Pyszny obiadek wyszedł.
Na deser sok warzywny z selera, pietruszki, marchewki, pomidora, papryki, buraka oraz natki pietruszki i cytryny. 
Na podwieczorek sok owocowy: ananas, pomarańcza, jabłko,  mango, cytryna.

     Polecam!  Zmianę gotowania i jedzenia . Duszone warzywka są łatwostrawne. Soki warzywne odpowiednie dla uzupełnienia witamin i mikroelementów. Między daniem głównym a sokami powinno się odczekać około godziny. Najlepsze świeżo wyciśnięte tuż przed spożyciem. Wnętrzności powinny mieć czas na strawienie.

         Uwaga! Nie polecam dodatku natki pietruszki w soku jeśli planuje się wyjście z domu. Jest moczopędna. Znakomicie jednak oczyszcza nerki. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz