Dziś postanowiłam zrobić koktajl oraz kotleciki za jednym zamachem. Odcisnęłam kapustę, marchewkę oraz jabłka w sokowirówce. Wiórki pozostałe z kapusty oraz marchewki wykorzystałam do zrobienia kotlecików. Marchewkowe wyszły pyszne. Kapuściane również.
Oczywiście zwolennicy smażenia mogą sobie usmażyć na oleju. Moje pieczone w opiekaczu bez tłuszczu.
Składniki koktajlu:
- sok z kapusty
- sok z marchewki
- sok z jabłek
- odrobina ziemi okrzemkowej
- banan
- nasiona chia, bazylii azjatyckiej
Do picia rozrzedziłam wodą z kryształków japońskich
Składniki kotlecików:
- wiórki z marchewki / kapusty
- dwa jajka
- mąka z cieciorki, gryczana,
- słonecznik,
- suszona mieszanka mielonych warzyw (marchewka, pietruszka, seler)
- mielona oliwiera
- cebula, ząbek czosnku,
- cebula, ząbek czosnku,
- odrobina ostropestu,
- przyprawy pieprz Cyjan, czarny , sól himalajska do smaku, odrobina kurkumy,
- panierka ( mąka orzechowa)
Degustacja przebiegła pomyślnie. Kotleciki podeszły mi smakowo. Napoje robiłam wcześniej. Są istną bombą witaminową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz