"
RACUSZKI KAPUŚCIANE"
Składniki:
20
dkg kapusty kiszonej
20
dkg kapusty białej
15
dkg cukinii
4
łyżki mąki
4
łyżki płatków owsianych
10
dkg sera feta lub innego twarożku
2
jaja
pieprz,
sól (lub inne przyprawy) do smaku
olej
Kiszoną
kapustę posiekać i odcisnąć,
Białą
kapustę drobniutko poszatkować.
Cukinię
zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posolić
i
pozostawić na 15 min, aby puściła sok.
Ser
feta lub twarogowy rozdrobnić widelcem.
Wszystkie
składniki przełożyć do miski, wbić jaja
i
doprawić do smaku.
Łyżką
oddzielać porcje ciasta i smażyć na gorącym oleju.
Można
też racuszki ułożyć na posmarowanej blasze i upiec w piekarniku.
wykład SMN
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz