niedziela, 26 stycznia 2014

Racuszki Kapuściane

" RACUSZKI KAPUŚCIANE"
Składniki:
20 dkg kapusty kiszonej
20 dkg kapusty białej
15 dkg cukinii
4 łyżki mąki
4 łyżki płatków owsianych
10 dkg sera feta lub innego twarożku
2 jaja
pieprz, sól (lub inne przyprawy) do smaku
olej

Kiszoną kapustę posiekać i odcisnąć,
Białą kapustę drobniutko poszatkować.
Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posolić
i pozostawić na 15 min, aby puściła sok.
Ser feta lub twarogowy rozdrobnić widelcem.

Wszystkie składniki przełożyć do miski, wbić jaja
i doprawić do smaku.
Łyżką oddzielać porcje ciasta i smażyć na gorącym oleju.
Można też racuszki ułożyć na posmarowanej blasze i upiec w piekarniku.

wykład SMN

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz